28 Jan 2017

Hoe kunt u er nou voor zorgen dat uw badkleding lang mooi blijft?

Nadat u uw badpak of bikini heeft aangeschaft, is het belangrijk om te weten hoe u deze goed kunt onderhouden. Zoals wellicht bekend kan chloor verkleuringen en slijtage van de stof geven, terwijl zonnebrand en vooral olie vlekken geeft. Verder adviseren wij om met witte badmode niet in natuur water te gaan zwemmen; en dat u uw badmode niet in de wasmachine wast. Hieronder vindt u een overzicht van tal van onderhoudstips, welke ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk kunt genieten van uw badmode. In het geval van vragen dan zijn onze dames u graag behulpzaam.

Onderhoudstips voor uw badmode

Na gebruik goed uitwassen met handwarm water, niet uitwringen, maar liggend drogen.
 
Badkleding niet vochtig opruimen. Zelfs al na één keer verkeerd wassen, is het mogelijk dat de lycra in uw badkleding is aangetast. Liefst wassen met fijnwasmiddel.
 
Wast u uw badkleding in de wasmachine, gebruik dan een fijnwasmidddel (liefst vloeibaar) en was in een goed gevulde wasmachine op lage temperatuur (tot max. 40°C).
 
Was uw badgoed binnenstebuiten in een waszakje. Niet drogen in de droogtrommel!
 
Shampoo, hoe geschikt ook voor het wassen van uw haar, bevat bestanddelen die de badkleding kan aantasten. Dus tijdens het dragen van uw badkleding geen shampoo gebruiken bij het wassen of uitspoelen van uw haar.
 
Vochtige badkleding niet in een luchtdichte (plastic) tas meenemen.
 
Chloorwater, zonnebrandmiddelen en/of zeewater kunnen felle kleuren en/of stoffen aantasten. Het gebruik van badkleding in sauna's solaria, stoom en bubbelbaden e.d. raden wij u ten zeerste af. Badkleding is hier namelijk niet tegen bestand!
 
Transpiratie is een zeer grote boosdoener voor de samenstelling van de stof; de zuren kunnen de elastische garens namelijk aantasten. Om die reden heeft een badpak langs de ruggengraat vaak de meeste slijtage. Ons advies: draag nooit lang achter elkaar dezelfde badkleding, wissel regelmatig van badkleding.
 
Door contact met ruwe oppervlakten en/of bij het gebruik van glijbanen of watersluizen kan er schade aan uw badkleding ontstaan.

Gepubliceerd in Badmode
Laatst bijgewerkt: 2017-01-28 10:35:11
Gelezen: 1119 keer