02 Aug 2018

Hoe kunt u uw lingerie extra lang mooi houden?

Nadat u mooie lingerie heeft aangeschaft is het natuurlijk ook zaak om deze zo lang mogelijk mooi te houden. Hieronder vindt u een overzicht van handige tips & tricks om ervoor te zorgen dat de lingerie mooi blijft en langer meegaat. Mocht u vragen hebben over het onderhoud van uw lingerie, dan zijn onze dames graag behulpzaam.

Veel dames denken dat het niet goed is om lingerie vaak te wassen, maar dit betreft een misvatting. Het gaat er vooral om hoe de lingerie wordt gewassen. De meeste lingerie bevat Elastan – of ander elastisch materiaal – dat er voor zorgt dat ook na het wassen uw lingerie mooi en elastisch blijft. Het wassen met de hand is de manier om uw beha zo lang mogelijk mooi en elastisch te houden en dat geldt extra voor voorgevormde beha’s:
 
Zorg ervoor dat u de lingerie altijd goed op kleur sorteert, om te voorkomen dat de kleuren mengen en daardoor minder sprekend worden.
 
De was moet niet in kokend water worden gelegd, maar in warm water waar je nog goed de handen in kunt steken. Dit kan goed in de wasbak, maar zorg er dan wel voor dat deze goed schoon (en vetvrij) is.
 
Laat uw beha’s eerst een aantal minuten weken – en ga daarna niet te veel boenen en wrijven. In het warme water kunt u water wasmiddel en/of wasverzachter doen.
 
Na het wassen de beha’s goed uitspoelen onder kraan, eerst met warm en daarna met koud water.
 
Het is echt not-done om de beha’s uit te wringen. Niet alleen wordt daarvan de stof lelijker maar u kunt er ook de beugel’s mee beschadigen. Hang de beha’s gewoon aan de waslijn en leg ze op een droge handdoek.
 
Let er voor het drogen even op de uw beha-cup in de goede vorm zitten
 
Mocht u toch geen tijd hebben voor het doen van de handwas, dan is het ook mogelijk om de was te doen met de machine. Let hierbij even op de volgende zaken;
 
Selecteer altijd de lingerie goed op kleur
 
Lees het etiket voordat u gaat wassen, indien op het etiket handwas staat dan adviseren wij u om dit ook echt te doen voor het behoud van uw lingerie. Zorg ervoor dat u nooit heter wast dan het etiket aangeeft – als stelregel geldt dat u lingerie altijd het beste op 40 graden kunt wassen
 
Was (beugel)beha’s altijd in een waszakje. Hierdoor wordt zowel uw beha als uw wasmachine beschermt. De beha kan namelijk van vorm veranderen of beschadigen, terwijl uw beugel de wasmachine ernstig kan beschadigen! Tevens kunnen de haakjes van uw beha andere was beschadigen – zorg er daarom voor dat u altijd even het haakje sluit.
 
En last but not least – doe uw lingerie nooit in de droger!

Gepubliceerd in Lingerie
Laatst bijgewerkt: 2019-04-07 12:26:50
Gelezen: 720 keer