17 Jan 2019

De wereld van lingerie nu ook mammacare speciaalzaak

HENGELO - Tien jaar geleden is Janneke Bergenhenegouwen-Pol van start gegaan met haar lingeriespeciaalzaak de wereld van lingerie. Vijf jaar geleden verhuisde zij vanuit de Hengelose binnenstad naar een ruim pand aan de Sloetsweg 106, naast Nijhof schoenen. Daar biedt ze niet alleen een brede collectie in lingerie, maar ook bad- en nachtmode. Sinds kort is er een aparte afdeling voor borstprotheses en functionele lingerie voor vrouwen die zijn getroffen door borstkanker. De winkel is hiervoor gecertificeerd door de SEMH.

"Een jaar geleden ben ik een opleiding tot mammacare adviseur gaan volgen", vertelt Bergenhenegouwen-Pol. "Het aanmeten van borstprotheses is een echte specialisatie. Zonder diploma en certificering mag je de borstprotheses ook niet aanmeten. Er was in onze winkel veel vraag naar en ik ben blij dat we deze stap hebben gezet. Je merkt dat je veel vrouwen echt verder kunt helpen."
De certificering wordt jaarlijks getoetst. ''Daar is men streng op", legt ze uit.

De wereld van lingerie biedt al haar klanten veel privacy en service met een passend advies. Voor vrouwen met een borstprothese gaat men nu nog een stapje verder. Bergenhenegouwen-Pol: "We hebben een kleine verbouwing gehad en een speciale afdeling ingericht. Naar wens kunnen wij de dame in kwestie dan in de paskamer in de winkel helpen of liever meer privé in onze mammacareruimte. Voor het aanmeten van een prothese nemen we, zeker een eerste keer, ruim de tijd. Het liefst ontvangen we de klant dan ook op afspraak. Dan kunnen we in alle rust een optimaal resultaat bereiken. Welke beha je er vervolgens bij kiest, hangt van verschillende factoren af. We hebben een ruime collectie prothesebeha's en soms is het ook mogelijk om in een reguliere beha een hoesje voor de prothese te zetten. Doordat wij specialist zijn in beha's bieden wij een veel ruimer assortiment en kijken we altijd een stapje verder naar de wensen en vooral mogelijkheden.''

Er zijn in de regio diverse locaties die reeds borstprotheses aanmeten. ''Echter zijn dat allemaal medisch speciaalzaken en wat wij juist veelal horen is dat de meeste dames na een lange periode van ziekenhuisbezoek en behandelingen, nu graag weer in een 'normale' omgeving hun lingerie en borstprothese zouden willen aanschaffen, net zoals zij voorheen een mooie goed passende beha gingen kopen. Bij ons kunnen ze in een ontspannen sfeer vertrouwd en deskundig worden geholpen voor zowel bij het aanmeten van de prothese als de beha. Dat is waar wij ons echt in kunnen onderscheiden van de medisch speciaalzaak. Een verrassend groot assortiment, ook voor dames met een borstprothese.

De service van de wereld van lingerie gaat verder dan de goede zorg in de winkel. Janneke Bergenhenegouwen-Pol bezoekt op verzoek ook aan huis. "Voor sommige mensen is het, om wat voor reden dan ook, moeilijk om naar de zaak te komen. Dan maken we een afspraak voor bij hen thuis. De voorkeur heeft om bij ons in de winkel aan te meten daar wij dan alle voorraad tot de beschikking hebben, maar het is zeker mogelijk. Vooralsnog ben ik de enige die voor het aanmeten is gediplomeerd, maar het voornemen is dat een van onze medewerksters de opleiding op termijn ook gaat volgen."

De wereld van lingerie is gevestigd aan de Sloetsweg 106 in Hengelo.

Gepubliceerd in Lingerie
Laatst bijgewerkt: 2019-01-17 22:47:07
Gelezen: 827 keer