Bepaal de goede cupmaat

Je beha moet perfect zitten. En comfortabel zijn. Zonder snijdende bandjes, knellende of openvallende cups. Alleen dan komt je boezem écht tot zijn recht. Toch hebben we vaak moeite met de juiste pasmaat. Meer nog: Onderzoek heeft aangetoond dat zo'n tachtig procent van alle vrouwen de verkeerde maat beha's draagt. Vooral in het geval van grotere cupmaten kan het dragen van een te grote of kleine beha leiden tot (onder)rug- en of nekklachten of hoofdpijn. Deze beelden spreken voor zich:

Goede cupmaat

Door zwangerschap, schommelingen in gewicht of door hormonale veranderingen zullen ook uw borsten anders worden, waardoor periodiek de goede cupmaat moet worden bepaald. Dit kunt u laten doen in de betere lingeriespeciaalzaak of zelf. Niet alleen vermindert de goede beha-maat lichamelijke klachten, maar in veel gevallen zal de vrouw zich ook beter, vrouwelijker en zelfverzekerder voelen.

De goede beha in slechts 4 stappen:

 

Stap 1: het bepalen van de onderwijdte

Een behamaat in opgebouwd uit zowel een cijfer als een letter, bijvoorbeeld 80/c. Hiermee is het cijfer de onderwijdte van uw lichaam in centimers, de onderwijdte wordt altijd gemeten net onder uw borsten. Adem uit, ontspan en trek het meetlint straks rond uw lichaam, maar niet te strak (niet knellen). Zorg ervoor dat u het meetlint horizontaal houdt en noteer het aantal centimeters. In onderstaande tabel kunt u vervolgens zien wat uw omvangsmaat wordt:

63 - 67 cm:         65
68 - 72 cm:         70
73 - 77 cm:         75
78 - 82 cm:         80
83 - 87 cm:         85
88 - 92 cm:         90
93 - 97 cm:         95 etc.

 

Stap 2: het bepalen van de bovenwijdte

Adem nogmaals uit en span het meetlint losjes rond uw borsten. Meet vervolgens het aantal centimeters waar uw omvang het grootste is (ter hoogte van uw tepels). Vervolgens trekt u de onderwijdte af van de bovenwijdte en bepaalt in de tabel hieronder uw cupmaat;

10 - 12 cm:         AA
12 - 14 cm:           A
14 - 16 cm:           B
16 - 18 cm:           C
18 - 20 cm:           D
20 - 22 cm:           E
22 - 24 cm:           F
24 - 26 cm:           G
26 - 28 cm:           H
28 - 30 cm:           J


Stap 3: kies de juiste beha

Het is een wijdverbreide misvatting om te veronderstellen dat elke beha hetzelfde is.Niet alleen bestaan er beha's zoals een beugel-beha, push-up of voorgevormde beha's maar ook het gebruik van materialen, de pasvorm en de afwerking bepalen in sterke mate het comfort van een beha. Kom voor het bepalen van uw beha's eens langs in onze winkel om zodoende het verschil van  beha's zelf te ervaren. Naderhand kunt u deze beha ook online bestellen.

 

Stap 4: controleer uw behamaat periodiek

Voor vragen over de juiste beha maat zijn wij graag behulpzaam!

 

Voor goede uitleg kunt u onderstaande video eens bekijken: