Een goed passend advies ook na borstkanker

Het overkomt gemiddeld 1 op de 9 vrouwen: een borstoperatie. Dit is een lastige en emotionele ervaring die veel energie vergt. Maar veel vrouwen ervaren na verloop van tijd dat er nog iets gebeurt: na de roerige periode nemen de momenten waarop u het gevoel krijgt weer echt te leven, toe. Wanneer u net hebt gehoord dat u borstkanker hebt, kan dat een grote impact hebben op u en op uw omgeving. Het kan u voor korte of langere tijd uit evenwicht brengen. De ziekte of behandelingen kunnen gevolgen hebben op veel verschillende levensgebieden. naast de fysieke beperkingen kunnen er ook zaken spelen als angst, onzekerheid en verdriet. Graag willen wij u na die roerige periode begeleiden en op zoek gaan wat het beste bij u past zodat u zich veilig, zelfverzekerd en comfortabel voelt. We vertellen u graag over de verschillende prothesen, geven u praktische tips en persoonlijk advies. Bij ons vindt u (deel) prothesen in meerdere modellen en maten van diverse merken.

Afspraak maken voor aanmeten van een borstprothese? 

   

De eerste prothese

Na de (borstsparende)operatie verstrekt het ziekenhuis een voorlopige prothese. De voorlopige prothese is bedoeld voor gebruik direct na uw ziekenhuisopname en bestaat uit een hoesje gevuld met een speciaal soort watten (aquariumwatten) of schuimstof.

 

Definitieve borstprothese

Een aantal weken na de operatie, wanneer de wond volledig is genezen, kunt u overgaan tot de aanschaf van uw definitieve prothese. De definitieve prothese wordt voor 100% vervaardigd uit siliconen. Silicone is een veelzijdig, milieuvriendelijk materiaal dat het vrouwelijkeborstweefsel natuurgetrouw nabootst. Silicone neemt snel de warmte van het lichaam over, voelt zacht aan en is bestand tegen chloor en zeewater.


Nazorg

Wellicht heeft u na de aanmeting of na enkele tijd de prothese te hebben gedragen nog enkele vragen. Neem dan gerust contact met ons op zodat we in overleg kunnen kijken naar wat we voor u kunnen betekenen. Mocht de mammaprothese
toch niet naar wens zijn, dan kan deze binnen 3 weken geruild worden. U kunt ons telefonisch bereiken via 074-2913377

Behandel advies

Was uw mammaprothese elke avond af met schoon, lauw water. En gebruik een milde zeep welke niet op oliebasis is. Wij hebben voor u ook een schoonmaakmiddel dat speciaal voor borstprothese geschikt is. Daarmee bent u ook
verzekerd van de garantie welke afgegeven wordt door de leverancier. Maak uw mammaprothese goed droog en leg hem s ‘avonds in de daarvoor bedoelde (meegeleverde) doos. Dan behoudt deze het langst en mooiste zijn vorm.
Garantie Wij hanteren de garantietermijn van de leveranciers. Deze garantie staat beschreven in de informatiebrochure welke bijgesloten zit in de doos van de prothese.

Zorgverzekeraars & Vergoedingen

Onze mammacarespeciaalzaak is, mede door de SEMH-certificering, door de meeste zorgverzekeraars toegelaten om mammaprothesen te mogen leveren. Wij hebben contracten met bijna alle Nederlandse zorgverzekeraars. Voor u de garantie dat u bij ons aan het juiste adres bent en geadviseerd wordt door vakkundige en gekwalificeerde medewerkers. De mammaprothese valt bij alle zorgverzekeraars in het basispakket met een gebruiksduur van 2 jaar. Mocht binnen deze gebruiksduur een maatverschil of modelverandering plaatsvinden door verandering van uw lichaam heeft u recht op een nieuwe passende mammaprothese. U heeft hier wel een artsverklaring van uw huisarts of specialist/mammacareverpleegkundige nodig.

 
Janneke Bergenhenegouwen 

Mammacare adviseur